Lansarea proiectului „Ținem pasul pentru dezvoltarea carierei” – cod SMIS: 301459
Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Brașov implementează proiectul „Ținem pasul pentru dezvoltarea carierei” – cod SMIS: 301459 în perioada 01.11.2024 – 31.10.2027 cu o valoare totală de 4.915.900,76lei.
Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă promovarea și implementarea unor măsuri active de învățare pentru 602 angajați cu scopul de a-i pregăti pentru schimbările și cerințele noi de pe piața muncii.
Obiectivele specifice ale proiectului:
O.S.1. Creșterea nivelului de conștientizare a angajaților și a angajatorilor privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă.
O.S.2. Încurajarea participării angajaților la programe de FPC prin oferirea de servicii de consiliere profesională pentru un număr de 602 persoane înscrise în grupul țintă al proiectului.
O.S.3. Dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor în plan profesional, pentru un număr de 602 angajați din regiunile mai puțin dezvoltate prin organizarea de programe de formare profesională.
O.S.4. Organizarea de activități inovative în vederea creșterii participării la PFC prin realizarea unui portal – care va avea ca obiectiv creșterea participării la programele de formare profesională continuă, cât și pentru oferirea unui sprijin educațional individualizat, inclusiv prin activități de transfer de bune practici, pentru actualizarea competențelor specifice ale angajaților că urmare a evoluțiilor tehnologice rapide.
Grupul țintă va fi format din 602 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private din regiunea Centru.
Activitățile proiectului:
• A0 – Managementul proiectului și activitățile de informare și publicitate.
• A1 – Organizarea unei campanii de conștientizare a angajaților/ angajatorilor privind importanța participării la FPC și recrutarea grupului țintă al proiectului.
• A2 – Consilierea profesională a angajaților pentru încurajarea participării la programele de FPC, inclusiv în legătură directă cu dezvoltarea carierei și apariției de noi competențe pe piața muncii.
• A3 – Organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru angajați.
• A4 – Acțiuni inovative pentru creșterea participării la FPC.
Rezultate așteptate:
• Campanie de informare și conștientizare a angajaților și angajatorilor organizată cu minimum 900 de persoane informate.
• Recrutarea și integrarea a 602 angajați în grupul țintă al proiectului.
• 602 angajați vor beneficia de servicii de consiliere profesională.
• 602 angajați înscriși la programe de formare profesională.
• 112 participanți la programe de formare de calificare, 80 vor finaliza programele de formare profesională cu certificate de calificare recunoscute la nivel național.
• 490 de persoane care participa la cursuri recunoscute la nivel de angajator, 482 vor finaliza programele de formare profesionale cu certificat de participare, recunoscute la nivel de angajator.
• Organizarea a 6 workshop-uri cu tema: „Contribuția la competențele și locurile de muncă verzi și economia verde.”
• Realizare portal și înscrierea a minimum 25 de societăți și minimum 100 de angajați/ actori interesați de promovarea formării profesionale.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European+ prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.
Date de contact:
CREFOP – Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională
Splaiul Unirii, nr. 4, bl. B3, tronson ÎI, etaj. 7, ap. 19, sector 4, București
E-mail: office@crefop.ro
Camera de Comerț și Industrie Brașov
Str. Mihail Kogălniceanu 18 – 20, Brașov
E-mail: ccibv@ccibv.ro