Lansarea proiectului „SmartSteps – Pași inteligenți către Noi Competențe Tehnologice”
– comunicat de presă –
Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională (CREFOP) anunță lansarea proiectului „SmartSteps – Pași inteligenți către Noi Competențe Tehnologice”, o inițiativă dedicată susținerii angajaților din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, care își propune să faciliteze adaptarea competențelor acestora la cerințele tehnologiei moderne.
În perioada 1 noiembrie 2024 – 30 aprilie 2027, proiectul va desfășura activități complexe de formare profesională și consiliere profesională, având o valoare totală de 4.963.629,21 lei.
Scopul principal al proiectului este să sprijine 601 angajați din regiunile Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru să-și actualizeze competențele profesionale printr-un program complet de formare continuă și consiliere personalizată. Proiectul oferă participanților o pregătire solidă și adaptată contextului actual, asigurându-le competențele necesare pentru a răspunde rapid evoluțiilor tehnologice și a-și îmbunătăți șansele de a păstra sau a accesa noi oportunități de carieră.
Activitățile proiectului sunt concepute astfel încât să le ofere participanților o experiență completă: de la acțiuni de informare și consiliere care să le crească gradul de conștientizare cu privire la importanța formării continue, până la workshop-uri inovative și programe de instruire dedicate atât angajaților, cât și celor din poziții de management. În plus, printr-un cadru modern de transfer al bunelor practici, proiectul va facilita accesul la competențe actualizate și va susține dezvoltarea profesională prin acțiuni menite să promoveze egalitatea de șanse și integrarea utilizării eficiente a resurselor, precum și adoptarea unor soluții prietenoase cu mediul.
Proiectul se adresează angajaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu contracte individuale de muncă (cu normă întreagă sau parțială) din diverse domenii, provenind din regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Prin intermediul consilierii profesionale și al cursurilor acreditate, participanții vor dobândi cunoștințe și abilități relevante, adaptate cerințelor în continuă schimbare ale pieței muncii, contribuind la pregătirea unei forțe de muncă competitive.
Impactul proiectului va fi reflectat prin capacitatea crescută a angajaților de a se adapta în fața schimbărilor tehnologice, promovarea unui mediu profesional incluziv și susținerea unei economii bazate pe competențe durabile. Acesta va aduce nu doar beneficii individuale pentru cei implicați, ci va contribui și la consolidarea economiei locale prin sprijinirea unei forțe de muncă adaptate realităților economice moderne.
Puteți găsi aici detalii despre proiect.
Fundația CREFOP, activă din 2006, are misiunea de a promova programe educaționale și de formare profesională în România, oferind sprijin pentru dezvoltarea continuă a competențelor și crearea unui mediu profesional incluziv. Cu o experiență solidă în domeniu, CREFOP colaborează cu diverse instituții publice și private pentru a asigura accesul egal la resurse și oportunități profesionale.
Date de contact:
• Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională
Adresa: Splaiul Unirii, nr. 4, bl. B3, tronson II, etaj 7, ap. 19, sector 4, București
E-mail: comunicare@crefop.ro